Tilda Kelly

Tilda Kelly

Urangutanul singurel | Pinguinul pitic | Salvarea puiului de koala

Tilda Kelly
Ilustrații: Gavin Scott
Ed. Nemira

În apropierea verii când abia așteptam să citim în voie… mult și bine, îți scriam despre prima carte pe care au ales-o fetele din această colecție, “Salvarea puiului de koala”.

Majoritatea copiilor sunt atrași de animale, sigur că nici ale noastre nu fac excepție și iubesc animalele ceva de speriat (visează la pitoni, iguane și alte lighioane ca animale de companie) astfel, era cumva de așteptat să fie atrase de aceste titluri.

Acum, după ce am lecturat întreaga serie și chiar s-a sedimentat bine informația citită... am realizat cu ajutorul Anastasiei, că există totuși o legătură între cele trei cărți.

De ce, “totuși”? Pentru că ne așteptam să găsim același personaj în fiecare carte, o continuare cumva, dar nu a fost așa.

Aici a fost o mică dezamăgire, venită la pachet cu o descoperire, pentru că nu s-a pus problema să renunțăm.

Am descoperit trei fetițe diferite, destul de apropiate ca vârstă, ce își dezvăluie pe parcursul poveștilor personalitatea și suferința.

Le unește dragostea pentru animale și legătura specială pe care o creează cu un pui de animal: urangutanul, koala sau pinguinul.

Plăcerea cu care au devorat volumele ne-a făcut să îți recomandăm din nou această serie ușor de lecturat și urmărit, în ciuda numărului bogat de pagini.

Pentru categoria aceasta de vârstă (6+) e match-ul perfect: personaje apropiate ca vârstă, ce trăiesc o aventură alături de un animal, o poveste verosimilă care atinge coarda sensibilă până și a părinților.

Toate cele trei cărți prezintă câte o poveste ușor de citit însă cu un impact emoțional deosebit și un final fericit.

În plus, oferă o perspectivă originală asupra diferitelor experiențe de viață (pierderea unui părinte, copil adoptat, spectru autist) pe care copii le pot apoi identifica și poate chiar înțelege mai ușor.

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!