Bondărel în căutarea fericirii

Bondărel în căutarea fericirii

Bondărel în căutarea fericirii

Britta Sabbag, Maite Kelly și Jöelle Tourlonias
Traducere din germană de Mara Wagner
Editura Corint

Micuțul Bondărel ne-a săgetat drept în inimă precum Cupidon, cu ceva ani în urmă. L-am întors pe toate “cărțile”, pardon “fețele”. Ne tot întoarcem la el pentru că are întrebări “grele” și parcă găsește și ceva răspunsuri la ele.

Atunci când se hotărăște să afle ce este fericirea, acesta pornește într-o călătorie în jurul lumii, pentru a afla răspunsul. Observăm, deci că are în primul rând dorința de a afla, dar și curajul de a explora de unul singur. De altfel, este avertizat că, doar așa, o să afle răspunsul la întrebările lui.

Pentru Bondărel lucrurile sunt destul de simple, contrar așteptărilor. Are o familie care îl susține în orice face și care îi oferă cu tandrețe “o fărâmă de acasă”. De asemenea, are și prieteni care îl vor aștepta acasă mereu și care îi vor ține pumnii. Astfel drumul său inițiatic, se rezumă la o călătorie în care află despre el și ce simte cu adevărat, în afara zonei de confort. Călătorim ca să ne reamintim ce iubim.

Ce zici, fericirea se găsește în lumea toată? Și ce este ea, o să te întrebi, pe bună dreptate, așa cum s-a întrebat și rotunjorul Bondărel.

Credem că e printre cele mai dificile întrebări, și mulți dintre noi, adulții, au dificultăți în a o desluși.

Dar hai să facem un experiment, întrebă-i pe copii, ce cred ei că înseamnă bucuria? Dar fericirea?

O să constați că ei, nu doar că știu și cred cu tărie în ce simt și spun, dar ceea ce ei definesc ca fericire, noi nici măcar nu prețuim îndeajuns.

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!